menuCoaching voor transgenders

Voor jou

Heb je het gevoel dat je in het verkeerde lichaam zit? Twijfel je over je geslacht? Heb je hierdoor last van depressieve gevoelens? Vind je het eng om ‘uit de kast’ te komen? Of ben je al een paar stappen verder en heb je vooral veel vragen over een eventuele operatie en/of hormoonbehandeling?

Janet Cuber Coaching kan je zowel emotioneel als praktisch ondersteunen tijdens alle fases van het verwerkings- en transitieproces.

Voor ouder/familielid

Heb je een dochter, zoon of ander familielid die worstelt met zijn of haar genderidentiteit? Dan kunnen er heel wat emoties loskomen, zoals verwarring, verdriet, schaamte, schuldgevoel of woede. Hoe ga je daarmee om? En hoe pakken anderen de emotionele en praktische problemen aan?

Janet Cuber Coaching ondersteunt en begeleidt ook familie van transgenders, door diepgaande gesprekken, maar ook door ze in contact te brengen met andere familieleden van transgenders.

Het traject

Afhankelijk van wat je nodig hebt, is één of enkele afspraken per maand wellicht voldoende. Heb je meer behoefte aan ondersteuning, dan zie je mij misschien een paar keer per week of zelfs dagelijks.

Kennismaking

Tijdens het kosteloze kennismakingsgesprek verkennen we samen wat je vraag is. Ik maak hierbij een inschatting van het aantal sessies dat nodig is. Samen zetten wij je doelen, voor de korte en de lange termijn, helder op papier.

Overeenkomst

Na de kennismaking stuur ik je een offerte. Hierin wordt omschreven wat de aanleiding, de doelstelling, de werkwijze, het tijdspad en de kosten van het traject zijn. Na ondertekening van de offerte worden afspraken ingepland en kan het traject van start gaan.

WMO

Mijn begeleiding wordt door de gemeente voor personen van 18 jaar en ouder gefinancierd via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Ik werk nauw samen met Thuisbegeleiding op maat, wat maakt dat er altijd vervanging is bij ziekte of vakantie.
Je kunt met je hulpvraag terecht bij de afdeling WMO van jouw gemeente. Daar kijken ze samen met jou hoeveel uur per week je hulp nodig hebt en welke soort hulpverlening het beste bij jou past.

 

Coaching/ambulante begeleiding

Je kunt al je zorgen en twijfels aan me voorleggen. Al pratend ontdekken we wat voor jou het juiste pad is naar een leven waarin je weer gelukkig kunt zijn met jezelf en je lichaam.

  • persoonlijke begeleiding tijdens het onderzoeken van je gevoelens, het verkennen van je genderidentiteit en hulp om deze te integreren in het dagelijks leven.
  • psychische en praktische ondersteuning gedurende het gehele transitieproces en de nazorg.

Ben je ouder/familielid

  • coaching bij het verwerkings- en acceptatieproces
  • praktische hulp tijdens het transitieproces: hoe vinden jullie de weg in het medische circuit?

Nazorg

Soms blijkt dat wanneer het transitieproces (medisch gezien) is afgerond, het niet meevalt om je draai te vinden. Nazorg door persoonlijke begeleiding kan dan belangrijk zijn. Ook hiervoor kunnen transgenders en hun familieleden bij mij terecht.